Pozdravljeni na Četrtkovih brenčanjih!

Peščica entuziastov, ki nam je mar za skupno dobro naše male Mirne Peči, je kar nekaj časa enako razmišljalo o tem, kako bi nas, Mirnopečane, pričeli združevati v pogostejša medsebojna druženja kulturne ali »fiskulturne« narave.

Oboje je v Mirni Peči še živo, le prevečkrat se dogaja, da imamo občutek, da samo še tli. Lahko navedemo nešteto izgovorov in pametnih razlogov, zakaj je tako, vendar če sami ne naredimo ničesar zoper to, ne bomo nikoli ničesar spremenili.

Mi se trudimo z manjšimi organiziranimi dogodki zanetiti iskrice, ki bodo sčasoma lahko postale še kaj več. Vi ste tisti, ki boste to z dobro voljo sprejeli, nam pri tem pomagali, se nam pridružili … Le skupaj lahko te dogodke pripeljemo do tega, da bodo v našem kraju postali stalnica, nas kulturno bogatili in medsebojno povezovali.

Vsi dogodki so praviloma na sporedu zadnji četrtek v mesecu. Preprosto za zapomnitev, pa tudi vikendov vam ne obremenjujemo.

Urica kulture ali aktivnosti se odvijajo na različnih lokacijah v Mirni Peči, o čemer vas sproti obveščamo na javnih oglasnih površinah in drugih sredstvih obveščanja.