Julij 2022 – Kino pod zvezdami

Tjaramdadam, za nami je prav poseben večer.

Zadnji četrtkov večer se je na ploščadi pred Muzejem Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka družilo nekaj več kot 100 mladih obiskovalcev. Brenčači smo pripravili kokice in pijačo, dekleta iz Društva podeželskih žena Mirna Peč pa so pekle okusne palačinke in jih obogatile s slastno domačo marmelado.

Tjaramdadam, zlat je ta dan, steci z mano vanj!

Zmeraj z mano, zmeraj moj boš … Tjaradadadam.

Obljubljali smo obisk Simona Potočar Agrež in njenega reševalnega psa, a je le-ta zadnjo minuto odpovedala. Njuno pomoč so namreč potrebovali v Železnikih, pri iskanju gospoda, ki se je izgubil. Da je Simona prava reševalka, je dokazala, saj je našla zamenjavo za naš večer, pa tudi izgubljeni gospod je že varno doma. Ko dobiš, kar želiš si, nisi nič več sam.

Psička Balu, ki je prišla s svojo vodnico Alenka Kučič, je prejela kar nekaj zvedavih pogledov. V kratkem pogovoru pred filmom je Balu, kot prava zvezdnica, mirno spremljala pogovor o sebi. Alenka je razkrila, katere so lastnosti psa reševalca (in vodnika). Z nami pa je delila še nasvet, kako ravnati v primeru, če se izgubimo.

Tjarampadadi, nobenih skrbi, srečo imaš na vrvici. Prijatelji in ti, tjarampadadi, sreča na vrvici.

BUBA – Veterinarska ambulanta in Trgovina za male živali je dvema obiskovalcema, ki sta odgovorila na nagradno vprašanje, ter naši gostji, podarila bogato darilno vrečko. Poleg tega, smo na koncu filma med obiskovalce, ki imajo hišne ljubljenčke, razdelili kupone s popusti in promocijske vrečke z briketi.

Tjaramdadam, vsak naš načrt iz vetra je stkan. V sivi beton svet je vkovan, tjaramdadadam.

Matic, Milena, Neli, Črni Blisk in Jakob so priklicali spomin na naše otroštvo.

Marsikdo pa si še danes prepeva: Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj. Za vse, prav za vse, je prostor nekje, kjer trate še zelene.

Tjarampadadi, ta sreča in mi, sreča brez vrvice.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.