Čarobno silvestrovanje s Čuki in prazničnim sejmom

V Mirni Peči je bil zadnji decembrski četrtkov večer pravljičen, poln zzzabave, glasbe in prazničnega vzdušja. Že drugič – tradicionalno – se je je odvila velika “Zzzabava s Čuki in prazničnim sejmom”.

Med “Zzzabavo s Čuki in prazničnim sejmom” v osrčju Mirne Peči je bil čaroben zimski večer. V soju prazničnih luči v prelepem ambientu ob Osnovni šoli Toneta Pavčka se je zbralo radostno občinstvo, ki je skupaj z legendarnimi Čuki, ponudniki na prazničnih stojnicah in teto Zzzimo pričaralo obilo lepih pravljičnih trenutkov.

Čudovit večer ni bil le praznik za oči in ušesa, ampak tudi praznovanje skupnosti, veselja in čarobnosti. Sporočilo večera je bilo jasno: v Mirni Peči je in bodo tudi v prihodnje vladali toplina, povezanost in čarobnost, ki jo še posebej občutimo v prazničnem času.

Čuki so znova priredili izjemno zzzabavo. Njihova glasba je izzvala navdušenje, veselje in lepa čustva, ki bodo še dolgo, dolgo vztrajala kot nepozabljeni spomini v dobrih srcih. Sijale so tudi stojnice lokalnih ponudnikov, ki so z unikatnimi izdelki in pridelki dodale pridih domačnosti in topline. Obiskovalci so radovedno raziskovali, okušali in se upravičeno navduševali nad bogato ponudbo.

Teta Zzzima je iz zamrznjene dežele prinesla košček čarobnega kraljestva, kjer pod taktirko ledenega vetra plešejo sijoče snežinke, kjer je plano ivnato, sneženo, kjer vladajo pravljičnost, radost, povezanost. Lepo je tudi v Mirni Peči, kar veseli tudi župana Andreja Kastelica. Zbranim je iz srca voščil vse najlepše v prihajajočem letu, teta Zzzima pa mu je predala čarobni kristal z željami, da bodo v kraju vseskozi vladali veselje, pozitivni duh, ljubezen in sodelovanje.

Ob koncu večera so se na odru s Čuki zbrali vsi Brenčači, ki so v harmoniji zapelinavdihujočo pesem “Cel svet imaš na dlani”. Da … ob dobri volji, prazničnem veselju, ljubezni in dobroti je mogoče vse. Skupaj zmoremo vse.

Hvala Čukom in hvala Občini Mirna Peč za sofinanciranje dogodka in za vso dosedanjo podporo. Hvala Osnovni šoli Toneta Pavčka in hvala Mestu zvoka. Hvala vsem ponudnikom na prazničnem sejmu, hvala društvom, ki so domiselno okrasila smrečice, hvala redarjem in varnostnikom. Hvala Aleksandru Majdetu (s.p.), Justini Drenik, Kmetiji Marn iz Jezera pri Trebnjem in Kmetiji Karlovček iz Šentjerneja ter vsem pomagačem, ki so pomagali pri organizaciji, in podpornikom Kulturnega društva Četrtkova brenčanja v Mirni Peči. Neizmerno hvaležni smo.

Nenazadnje hvala vam, obiskovalci. Naj vam prihajajoče leto prinese mavrico navdiha, ljubezen, radost, toplino. Naj vaši dnevi poplesujejo v ritmu brenčaških četrtkov, naj bodo zapolnjeni z lepimi zgodbami, uglašenimi melodijami in barvito slikovitostjo. Naj bodo polni pozitivne energije in čarobni. Taki kot so brenčaški dogodki. Veseli smo vaših obiskov in hvaležni smo za vašo podporo. Skupaj ustvarjamo bogate spomine in nepozabne trenutke. Rastemo in tkemo prijateljstva.

Toplo vas vabimo, da se tudi v 2024 podate z nami na čudovita potovanja v svet umetnosti, domišljije in ustvarjalnosti. Pri nas ste vedno dobrodošli. Spremljajte nas na Facebook in Instagram profilu Četrtkova brenčanja v Mirni Peči ter na spletni strani cetrtkova-brencanja.si in se prijavite se na mailing listo cetrtkova.brencanja@gmail.com, da boste resnično prvi izvedeli, kaj zanimivega vam spet pripravljamo.

Vesele praznike in srečno novo leto 2024 vam želimo

Brenčači

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.