Pohod po Poti Slakove in Pavčkove mladosti 2024

Dragi pohodnice in pohodniki,

Kulturno društvo Četrtkova brenčanja v Mirni Peči v sodelovanju z lokalnimi društvi in Občino Mirna Peč vabi na 11. pohod po Poti Slakove in Pavčkove mladosti.

Datum: sobota, 22. junij 2024, med 8. in 14.30

Zbirališče pohodnikov in začetek pohoda: na ploščadi pred cerkvijo sv. Kancijana (nasproti KZ Trebnje, Trg 38, 8216 Mirna Peč)

Zaključek pohoda: Muzej Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka,
(Trg 8, 8216 Mirna Peč)

Vmesne postaje: Pavčkov dom v Šentjuriju – rojstni kraj Toneta Pavčka, Hmeljčarska gora, Gasilski dom Hmeljčič in Izletniška kmetija Barbo – domačija Slakove mladosti na Malem Kalu.

Podatki o poti: Pot je dolga približno 12 lepih in ne pretirano zahtevnih kilometrov. Višinske razlike na poti je približno 190 metrov. Pot je primerna tudi za družine z otroki.

Priporočljiva oprema: nahrbtnik za pijačo, rezervna oblačila, udobni pohodniški čevlji, pokrivalo za sijoče sonce in sončna očala ter dobra volja in prešernost.

Pohod vključuje: spominsko priponko, degustacijo mirnopeških vin, lokalne kulinarične dobrote, osvežilno brezalkoholno pijačo, kosilo in bogat spremljevalni program.

Zaradi lažje organizacije in neljubega čakanja pred startom pohoda, vas prosimo, da se na dogodek predhodno prijavite s pomočjo spodnjega prijavnega obrazca. Vse večje skupine prosimo, da nas za enostavnejšo prijavo kontaktirate po elektronski pošti na naslov pohod.pspm@gmail.com ali na telefonsko številko 031 365 220.

Prijavnina na dan pohoda znaša 18 evrov.

Zgodnja prijava na pohod je omogočena do 19. junija 2024 preko spodnjega prijavnega obrazca.
Po izpolnjeni prijavi boste na svoj e-naslov prejeli potrditveno sporočilo z vsemi potrebnimi podatki za plačilo prijavnine. Način plačila prijavnine je mogoč le z nakazilom na TRR. Cena prijavnine ob zgodnji prijavi znaša 16 evrov.


Organizator si pridržuje pravico do odpovedi dogodka zaradi drugih objektivnih razlogov ali višje sile. V tem primeru bo organizator obvestil vse prijavljene najmanj dva delovna dneva pred napovedanim dogodkom. Obveščanje bo potekalo po e-pošti ali telefonu. V primeru odpovedi dogodka bo organizator vsa dospela plačila v celoti vrnil.

Nekaj foto utrinkov z jubilejnega 10. pohoda (junij 2023):