Vabljeni na slikovit potopis o Namibiji

V četrtek, 30. novembra, ob 19. uri vabimo v avlo Osnovne šole Toneta Pavčka v Mirni Peči na potopisno predavanje novinarke Barbare Vidmajer in Mirnopečana Črta Jakliča. Popeljala nas bosta po brezmejni Namibiji, slikoviti državi rdečih sipin, eksotičnih živali, prostranih zalivov, veličastne pokrajine in nedotaknjene narave.

Namibija se je Barbari in Črtu vtisnila v nepozaben spomin. “Konec avgusta sva se v družbi še dveh prijateljev odpravila na dolgo načrtovano potovanje na sam jug Afrike – v Namibijo. Dobra dva tedna smo v lastni režiji raziskovali prečudovito državo številnih nasprotij in vmes prevozili 3400 kilometrov, večinoma po makadamu. Dnevi so bili vroči in noči mrzle. Na zahodu smo videli puščavo Namib, na severu pa obiskali nacionalni park Etosha s pestrim živalstvom in čudovito naravo. Kampiranje na strehi avtomobila je bilo pravo doživetje, ples in petje z nomadskimi plemeni pa prav tako. V Afriki čas teče drugače – sploh, če je v neposredni bližini lev!” sta v nekaj stavkih strnila izjemno izkušnjo.

Črt Jaklič na rdečih sipinah
Dogodek: Odkrivanje čudes Namibije

Predavatelja: Barbara Vidmajer in Črt Jaklič

Dan, datum in ura: četrtek, 30. november, ob 19. uri

Kraj: avla Osnovne šole Toneta Pavčka, Mirna Peč

Vstop je prost. Ni se potrebno prijaviti in ni vstopnine, hvaležni pa bomo za prostovoljne prispevke, ki jih bomo v celoti namenili za delovanje društva.

Organizator: Kulturno društvo Četrtkova brenčanja v Mirni Peči

Čare odkrivanja Namibije želita deliti z vami in skupaj z Brenčači vse prijazno vabita, da se nam pridružite na potopisnem popotovanju in zaužijete vsaj delček prekrasne dežele z jugozahoda Afrike. Začnemo ob 19. uri v avli Osnovne šole Toneta Pavčka.

Barbara Vidmajer v družbi slonov

Decembra bo v Mirni Peči veliko silvestrovanje

Prijazno vabljeni tudi na prihodnje brenčaške dogodke. V četrtek in petek, 21. in 22. decembra, bodo na Frati znova oživele jaslice, konec najbolj veselega meseca pa v Mirni Peči sledi silvestrovanje s priljubljenimi Čuki. Na velikem odru bodo “pristali” v četrtek, tokrat zadnji v letu 2023. “Zzzabava s Čuki” bo 28. decembra, pa praznične stojnice ter pijača in jedača bodo tudi.

Spremljajte nas na Facebook in Instagram profilu Četrtkova brenčanja v Mirni Peči ter na spletni strani cetrtkova-brencanja.si in se prijavite se na mailing listo cetrtkova.brencanja@gmail.com, da boste resnično prvi izvedeli, kaj zanimivega vam spet pripravljamo.

Hvala in vedno dobrodošli,

Brenčači

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.